logo

Udruženje sudija Republike Srpske je stručna organizacija u kojoj se dobrovoljno i po slobodnom pristupu udružuju sudije sa teritorije Republike Srpske, radi ostavarivanja zajedničkog interesa i unapređivanja pravne struke i nauke.

Udruženje je dobrovoljna, strukovna, samostalna, neprofitabilna i nestranačka organizacija.

Pridržavajući se Ustava, Zakona i Statuta u ostvarivanju svojih ciljeva Udruženje se angažuje na djelatnostima usmjerenim ka unapređivanju sudijske struke, razvijanju moralnih vrijednosti članova Udruženja, razvijanju saradnje sa sličnim i drugim udruženjima i organizacijama u Republici Srpskoj i Federacije Bosne i Hercegovine i udruženjima i organizacljama drugih država, kao i na organizovanju aktivnosti usmjerenih na zaštitu ljudskih prava.

Odgovor Ministarstva pravde Republike Srpske

IV SAVJETOVANJE IZ PREKRŠAJNO-PRAVNE OBLASTI - Pozivno pismoBroj: USRS - 606/20
Datum; 25.02.2020.godine


IV SAVJETOVANJE IZ PREKRŠAJNO-PRAVNE OBLASTI

Radni naziv savjetovanja je:


UPOREDNA ANALIZA PREKRŠAJNOG ZAKONODAVSTVA U BiH I REGIJI“

Bijeljina, Etno selo „Stanišić“, 21-23.05.2020.godine


Poštovani,


Obavještavamo Vas da Udruženje sudija Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem sudija/sudaca u FBiH, Udruženjem sudija u BiH, Centrima za edukaciju sudija i tužilaca u RS i FBiH, Advokatskim komorama RS i FBiH i Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta organizuje IV Savjetovanje iz prekršajno-pravne oblasti u periodu od 21.-23. maja 2020. godine u Bijeljini, Etno selo „Stanišić“. Predavači će biti eminentni pravnici i sudije iz naše zemlje i regiona.


Za učešće na Savjetovanju potrebno je da svaki sud, institucija ili učesnik lično (uz navođenje imena, prezimena i profesije) izvrše rezervaciju smještaja.. Rezervacije smještaja se mogu izvršiti putem telefona: 055/ 350-306, putem fax-a: 055/ 350-509 ili e-mail adrese office@etno-selo.com.


Kotizacija za Savjetovanje iznosi 80,00 KM po učesniku i uplaćuje se na račun Udruženja sudija Republike Srpske broj : 562099-00018368-98 kod Razvojne Banke Banja Luka uz naznaku "kotizacija za Savjetovanje iz prekršajno-pravne oblasti". Učesnici su dužni da kopiju virmana o uplaćenoj kotizaciji pošalju na e-mail udruženja sudija RS Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , a original predoče prilikom registracije i preuzimanja materijala za Savjetovanje.


Krajnji rok za uplatu kotizacija i dostavljanje dokaza o uplati je 08.05.2020. godine.

Okvirni program Savjetovanja će biti naknadno dostavljen.


S poštovanjem,


Predsjednik Upravnog odbora
Udruženja sudija Republike Srpske
Milenko Milekić

IV SAVJETOVANJE IZ PREKRŠAJNO-PRAVNE OBLASTI - Za autore

Broj: USRS - 606/20
Datum; 25.02.2020.godine


IV SAVJETOVANJE IZ PREKRŠAJNO-PRAVNE OBLASTI

Radni naziv savjetovanja je:


UPOREDNA ANALIZA

PREKRŠAJNOG ZAKONODAVSTVA U BiH I REGIJI“

Bijeljina, Etno selo „Stanišić“, 21-23.05.2020.godine


Poštovani,


Pozivamo Vas da kao uvaženi naučni radnik odnosno stručnjak iz oblasti prekršajnog prava pripremite referat iz vaše naučne/stručne oblasti za III Savjetovanje iz prekršajno-pravne oblasti koje će se održati Bijeljini, Etno selo „Stanišić“ u periodu od 21-23.05.2020.godine .

Pisani rad je potrebno dostaviti najkasnije do 01.04.2020. godine.

Radovi će biti objavljeni u Zborniku radova IV Savjetovanja iz prekršajno-pravne oblasti.

Troškove boravka autora za vrijeme Savjetovanja, koji se odnose na smještaj i ishranu, snosi organizator.


Opširnije...

XIV SAVJETOVANJE IZ OBLASTI GRAĐANSKOG PRAVA

IN MEMORIAM DŽEVAD LIPOVAČA

IN MEMORIAM

DŽEVAD LIPOVAČA

 

Sa žaljenjem obavještavamo pravosudnu zajednicu da je Dževad Lipovača, uvaženi sudija Višeg privrednog suda Banja Luka, preminuo 5.9.2019. godine u Banja Luci.

Dževad Lipovača rođen je 1957. godine u mjestu Ripač, opština Bihać. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Banja Luci 1981. godine. Za sudiju Opštinskog suda za prekršaje Bihać je biran 1993. godine, a za sudiju Opštinskog suda u Bihaću je izabran 1996. godine.  Nekoliko godina je proveo u DOO za osiguranje Camelija Bihać te u Pravobranilaštvu Unsko-Sanskog kantona.
Odlukom VSTV-a BiH imenovan je na poziciju sudije Višeg privrednog suda u Banja Luci 1.7.2010. godine.

Dostupne odluke sudova u vezi isplate naknada na ime putnih troškova sudijama

Poštovani,

shodno zaključku sa Skupštine Udruženja sudija Republike Srpske održane u Trebinju, dostavljam članstvu na uvid meni dostupne odluke sudova u vezi isplate naknada na ime putnih troškova sudijama.
Ponovo pozivam sve sudije kojima su dostupne odluke sudova u Republici Srpskoj koje su donesene u postupcima radi isplate naknada sudijama po drugim osnovama da ih dostave na email Udruženja, radi informisanja članstva.

S poštovanjem,
Borislav Trifunović, predsjednik USRS

 

Na sljedećim linkovima se mogu preuzeti dokumenti:

- VS RS Rs 067702 16 Rev

- Rsž221013

- AP 346611 naknade za sud

Strana 1 od 9

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>