logo

Udruženje sudija Republike Srpske je stručna organizacija u kojoj se dobrovoljno i po slobodnom pristupu udružuju sudije sa teritorije Republike Srpske, radi ostavarivanja zajedničkog interesa i unapređivanja pravne struke i nauke.

Udruženje je dobrovoljna, strukovna, samostalna, neprofitabilna i nestranačka organizacija.

Pridržavajući se Ustava, Zakona i Statuta u ostvarivanju svojih ciljeva Udruženje se angažuje na djelatnostima usmjerenim ka unapređivanju sudijske struke, razvijanju moralnih vrijednosti članova Udruženja, razvijanju saradnje sa sličnim i drugim udruženjima i organizacijama u Republici Srpskoj i Federacije Bosne i Hercegovine i udruženjima i organizacljama drugih država, kao i na organizovanju aktivnosti usmjerenih na zaštitu ljudskih prava.

XI SAVJETOVANJE IZ OBLASTI GRAĐANSKOG PRAVA - Dopis uz pozivno pismo

XI SAVJETOVANJE IZ OBLASTI GRAĐANSKOG PRAVA
JAHORINA, 19. -22. OKTOBRA 2016. GODINE

Broj: USRS - 305/16
Datum; 24.05.2016.godine

-Organizacioni odbor Savjetovanja-

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je obavjestiti Vas da Udruženje sudija Republike Srpske, zajedno sa Udruženjem sudija BiH, Udruženje sudija/sudaca u Federaciji BiH , Centrima za edukaciju sudija i tužilaca RS, Advokatskim komorama RS i FBiH, te Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta BiH, i ove godine organiziraju;

XI SAVJETOVANJE IZ GRAĐANSKE OBLASTI

« AKTUELNA PITANJA GRAĐANSKOG PRAVA »

Savjetovanje će se održati 19.-22. oktobra 2016. godine u Hotelu "Bistrica" na Jahorini


Opširnije...

XI SAVJETOVANJE IZ OBLASTI GRAĐANSKOG PRAVA - Pozivno pismo

XI SAVJETOVANJE IZ OBLASTI GRAĐANSKOG PRAVA
JAHORINA, 19. -22. OKTOBRA 2016. GODINE

Broj: USRS - 307/16
Datum; 16.06.2016.godine

Poštovani,

Obavještavamo Vas da Udruženje sudija Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem sudija/sudaca u FBiH, Udruženjem sudija u BiH, Centrima za edukaciju sudija i tužilaca u RS i FBiH, Advokatskim komorama RS i FBiH i Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta organizuje XI Savjetovanje iz oblasti građanskog prava u periodu od 19.-22. oktobra 2016. godine u hotelu "Bistrica" na Jahorini. Kao i ranijih godina predavači će biti eminentni pravnici, poznate sudije, profesori fakulteta i advokati, iz naše zemlje i regiona.


Opširnije...

Zaključci Skupštine USRS

Slike sa savjetovanja - Jahorina 2015

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Broj: USRS- 243/15
Banjaluka: 22.09.2015. godine

PREDMET: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom izjave predsjednice Suda Bosne i Hercegovina Medžide Kreso sljedećeg sadržaja: „Političarima odgovara entitetsko pravosuđe. Mi znamo da su entitetski sudovi pod političkim utjecajem režima“, datoj u emisiji „Pressing“ na N1 televiziji dana 17.09.2015. godine, a koju su objavili i štampane medije u BiH, Udruženje sudija Republike Srpske ističe da je ta izjava proizvoljna, neutemeljena i neprimjerena funkciji koju predsjednica suda obavlja u pravosudju, te šteti ugledu i samostalnosti entitetskih pravosudnih institucija.

Opširnije...

Komisija za statusna pitanja sudija

Broj: USRS-228/15
Banjaluka, 11.06.2015.god.

Upravni odbor Udruženja sudija Republike Srpske, na osnovu odredbe člana 22. Statuta Udruženja, na sjednici održanoj 11.06.2015. godine, u prostorijama Osnovnog suda Banjaluka, donio je;

 

ODLUKU

I

Za članove Komisije za statusna pitanja sudija imenuju su sledeći članovi:

1. Veljko Krejić, predsjednik komisije
2. Staša Tomić,
3. Radmila Stančić,
4. Radinka Abadžić,
5. Duško Popić,

II

Imenovani članovi Komisije su jednoglasno izabrani.

Predsjednik Upravnog odbora
Udruženja sudija RS
Milenko Milekić

Strana 6 od 9

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>