logo

Udruženje sudija Republike Srpske je stručna organizacija u kojoj se dobrovoljno i po slobodnom pristupu udružuju sudije sa teritorije Republike Srpske, radi ostavarivanja zajedničkog interesa i unapređivanja pravne struke i nauke.

Udruženje je dobrovoljna, strukovna, samostalna, neprofitabilna i nestranačka organizacija.

Pridržavajući se Ustava, Zakona i Statuta u ostvarivanju svojih ciljeva Udruženje se angažuje na djelatnostima usmjerenim ka unapređivanju sudijske struke, razvijanju moralnih vrijednosti članova Udruženja, razvijanju saradnje sa sličnim i drugim udruženjima i organizacijama u Republici Srpskoj i Federacije Bosne i Hercegovine i udruženjima i organizacljama drugih država, kao i na organizovanju aktivnosti usmjerenih na zaštitu ljudskih prava.

Obavještenje za Savjetovanje

Poštovani,

Оbavještavamo vas da Savjetovanje iz prekršajno-pravne oblasti u оrganizaciji  sa Udruženjem sudija/sudaca u FBiH, Udruženjem sudija u BiH, Centrima za edukaciju sudija i tužilaca u RS i FBiH, Advokatskim komorama RS i FBiH i Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta, које је bilo planirano da se održi u periodu od 20.-22. maja 2021. godine u Bijeljini, Etno selo „Stanišić“, odgađa usljed novonastale еpidemiološke situacije  za period od 17.-19. juni 2021. godine.

Zahvaljujemo se na razumijevanju.


S poštovanjem,

Predsjednik Upravnog odbora
Udruženja sudija Republike Srpske
Milenko Milekić

IN MEMORIAM LUKA BOROVČANIN

 

IN MEMORIAM

LUKA BOROVČANIN


Sa žaljenjem obavještavamo pravosudnu zajednicu da je preminuo sudija Luka Borovčanin, uvaženi sudija Osnovnog suda u Sokolcu i dugogodišnji član Udruženja sudija Republike Srpske.

Njegovim preranim odlaskom Udruženje sudija Republike Srpske, a i cijela pravosudna zajednica ostali su bitno siromašniji.

Povodom nenadoknadivog gubitka porodici Borovčanin i svim kolegama i prijateljima uvaženog sudije Udruženje sudija Republike Srpske izražava duboko saučešće.

IV SAVJETOVANJE IZ PREKRŠAJNO-PRAVNE OBLASTI - Pozivno pismoBroj: USRS - 631/21
Datum; 25.02.2021.godine


IV  SAVJETOVANJE IZ  PREKRŠAJNO-PRAVNE OBLASTI
Radni naziv savjetovanja je:

„UPOREDNA ANALIZA PREKRŠAJNOG ZAKONODAVSTVA U BiH I REGIJI“
Bijeljina, Etno selo „Stanišić“, 20-22.05.2021.godine


Poštovani,


Obavještavamo Vas da Udruženje sudija Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem sudija/sudaca u FBiH, Udruženjem sudija u BiH, Centrima za edukaciju sudija i tužilaca u RS i FBiH, Advokatskim komorama RS i FBiH i Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta organizuje IV Savjetovanje iz prekršajno-pravne oblasti u periodu od 20.-22. maja 2021. godine u Bijeljini, Etno selo „Stanišić“.  Predavači će biti eminentni pravnici i sudije iz naše zemlje i regiona.

Za učešće na Savjetovanju potrebno je da svaki sud, institucija ili učesnik lično (uz navođenje imena, prezimena i profesije) izvrše rezervaciju smještaja.. Rezervacije smještaja se mogu izvršiti putem telefona: 055/ 350-306, putem  fax-a: 055/ 350-509  ili e-mail adrese Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Kotizacija za Savjetovanje iznosi 80,00 KM  po učesniku i uplaćuje se na račun Udruženja sudija Republike Srpske broj : 562099-00018368-98 kod Razvojne Banke Banja  Luka uz naznaku "kotizacija za Savjetovanje iz prekršajno-pravne oblasti". Učesnici su dužni da kopiju virmana o uplaćenoj kotizaciji pošalju na e-mail udruženja sudija RS Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , a original predoče prilikom registracije i preuzimanja materijala za Savjetovanje.

Krajnji rok za uplatu kotizacija i dostavljanje dokaza o uplati je 08.05.2021. godine.

Okvirni program Savjetovanja će biti naknadno dostavljen.


S poštovanjem,


Predsjednik Upravnog odbora
Udruženja sudija Republike Srpske
Milenko Milekić

IV SAVJETOVANJE IZ PREKRŠAJNO-PRAVNE OBLASTI - Za autore

Broj: USRS - 632/21
Datum; 25.02.2021.godine


IV SAVJETOVANJE IZ PREKRŠAJNO-PRAVNE OBLASTI

Radni naziv savjetovanja je:


UPOREDNA ANALIZA

PREKRŠAJNOG ZAKONODAVSTVA U BiH I REGIJI“

Bijeljina, Etno selo „Stanišić“, 20-22.05.2021.godine


Poštovani,

Pozivamo Vas da kao uvaženi naučni radnik odnosno  stručnjak iz oblasti prekršajnog prava  pripremite referat iz vaše naučne/stručne  oblasti za IV Savjetovanje iz prekršajno-pravne oblasti  koje će se održati Bijeljini, Etno selo „Stanišić“ u periodu  od 20-22.05.2021.godine .


Pisani rad je potrebno dostaviti najkasnije do 15.04.2021. godine.

Radovi će biti objavljeni u Zborniku radova  IV Savjetovanja iz prekršajno-pravne oblasti.

Troškove boravka autora za vrijeme Savjetovanja, koji se odnose na smještaj i ishranu, snosi organizator.

Opširnije...

IN MEMORIAM ANICA ĐUKIĆ

 

IN MEMORIAM

ANICA ĐUKIĆ


Sa žaljenjem obavještavamo pravosudnu zajednicu da je preminula sudija Anica Đukić, uvaženi sudija i predsjednik Izvršnog odjeljenja Osnovnog suda u Modriči i dugogodišnji istaknuti član Udruženja sudija Republike Srpske.

Njenim preranim odlaskom Udruženje sudija Republike Srpske, a i cijela pravosudna zajednica ostali su bitno siromašniji.

Povodom nenadoknadivog gubitka porodici Đukić i svim kolegama i prijateljima uvaženog sudije Udruženje sudija Republike Srpske izražava duboko saučešće.

Odgovor Ministarstva pravde Republike Srpske

Strana 6 od 14

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>