logo

Aktivnosti

U izdanju Službenog glasnika Republike Srpske i Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment Banja Luka u decembru 2014. izašle su iz štampe dvije nove knjige prof. dr Milana Blagojevića. Radi se o „Praktikumu za upravni spor – sa upravnosudskom praksom“ te o monografiji pod naslovom „Ustavnost i zakonitost u upravnom sporu u Republici Srpskoj“.

Opširnije...

Broj: USRS - 140/14 Datum; 10.09.2014.godina Na sjednici Upravnog odbora Uruženja sudija Republike Srpske održanoj dana 03.09.2014.godine , donesena je

O D L U K A

Pokrenut će se inicijativa ocjene ustavnosti Zakona o platama i naknadama sudija i tužilaca u RS i utvrdivanje neustavnosti istog zakona sa odredbama članova 10,92 i 121 i 121 a. Ustava RS, te nalaganjem zakonodavnoj vlasti ,Narodnoj skupštini RS, donošenja izmjena i dopuna pobijanog Zakona kojim bi se uvažila na adekvatan način, shodno objektivnim ekonomskim kriterijima,cijenama na trzištu nekretina u RS, pravo na troškove odvojenog života i pravo na topli obrok i prevoz, kao ostalim službenicima u RS a shodno čl.115 Ustava RS i čl.37 Poslovnika Ustavnog suda RS. Odluka je jednoglasno usvojena.

Kompletan tekst inicijative možete pročitati ovde.

Primjedbe i sugestije možete dostaviti na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Obavještavamo Vas da Udruženje sudija Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem sudija/sudaca u FBiH, Udruženjem sudija u BiH, Centrima za edukaciju sudija i tužilaca u RS i FBiH, Advokatskim komorama RS i FBiH i Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta organizuje IX Savjetovanje iz građanske oblasti u BiH (Aktuelna pitanja građanskog zakonodavstva u BiH) u periodu od 15.-18. oktobra 2014. godine u hotelu "Bistrica" na Jahorini. Kao i ranijih godina predavači će biti eminentni pravnici, poznate sudije, profesori fakulteta i advokati, iz naše zemlje i regiona.

Više o tome pročitajte u pozivnom pismu.

Strana 7 od 7

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća > Kraj >>